Dankzij een boa van het cameratoezicht in Alkmaar is een Ierse fietsendief op heterdaad betrapt een aangehouden door de politie. De politie is op zoek naar gedupeerden. De 67-jarige man had drie afgesloten Postcode Loterij fietsen en een grijze Gazelle kinderfiets bij zich. Bovendien droeg hij een jas die hij had gestolen uit een fietstas.

In de nacht van dinsdag op woensdag informeerde een boa van cameratoezicht de politie dat er iemand ‘raar aan het struinen’ was in de stad. De medewerker had ook gezien hoe de man een fiets op het dak van zijn auto legde. Agenten gingen op zoek en vonden de bestuurder. Op het dak troffen zij een afgesloten Postcode Loterij fiets en een kinderfiets. In de kofferbak lagen nog eens twee afgesloten Postcode Loterij fietsen. De 67-jarige Ier is aangehouden.

Later bleek dat de verdachte een gestolen jas droeg. Die had hij op de brug bij het Huis met de Kogel uit een fietstas geplukt. Het gaat om een zwarte jas met blauwe binnenkant. De vier fietsen en de jas zijn in beslag genomen.

Gedupeerden kunnen de politie bellen via 0900-8844. Het zaaknummer is 2022076262.
Pin It
Bekeken: 2204x
https://ee.itk.ac.id/data/