Laura Hassler heeft de eerste Truus Wijsmuller-Meijer Prijs gewonnen. De directeur en oprichtster van ‘Musicians without Borders’ werd uitgenodigd naar de Prinsenzaal in het stadhuis te komen, om de prijs van 2.000 euro voor haar goede doel te ontvangen. Bovendien kreeg ze een gouden speld van de Tante Truus Tulp uit handen van burgemeester Anja Schouten en een gekalligrafeerde oorkonde.

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer heeft een tweejaarlijkse prijs in het leven geroepen om iemand te eren die dezelfde overtuiging heeft als Truus Wijsmuller. De prijs wordt in de even jaren uitgereikt op de geboortedag van Truus, 21 april.

Al meer dan 40 jaar zet Laura Hassler zich in voor het bevorderen van de vrede door middel van muziek, speciaal voor kinderen en jongeren. Zo brengt ze met ‘Musicians without Borders’ lichtheid en vrolijkheid in donkere, uitzichtloze situaties en zorgt ze voor verbinding tussen mensen.

"Met Alkmaar als basis, hebben de inspanningen van Laura Hassler een enorm grote uitstraling: Musicians without Borders werkt zowel in door oorlogsgeweld geteisterde conflictgebieden buiten Europa als in vluchtelingenkampen en asielzoekerscentra in Europa", is te lezen in het juryrapport. "Indrukwekkend is hoe Musicians without Borders er steeds weer in slaagt om aan te sluiten bij de plaatselijke behoeften en cultuur. Ter plekke worden jonge mensen getraind om met kinderen te werken. Zo zijn duurzame lokale programma’s gecreëerd die een uitstekende basis bieden voor toekomstige activiteiten. Haar zo kenmerkende bescheidenheid tekent de grootsheid van Laura Hassler en maakt haar tot een zeer waardige winnares van de eerste Truus Wijsmuller-Meijer prijs."

Na de prijsuitreiking was er een bloemenhulde bij het beeld van Truus op de Gewelfde Stenenbrug . De meiden van DuRF, finalisten van Alkmaars Talent in 2021, zongen een lied, waarin zij lieten horen hoe Truus ook hen inspireerde. Na afloop was er in de Prinsenzaal voor genodigden een receptie voor Laura Hassler. (foto: Jan Jong Fotografie)
Pin It