De streekderby tussen het eerste team van de Alkmaarse Rugbyclub en het derde team van de Castricummer Rugbyclub -Cas RC Driede- op het Sportpark Robonsbosweg moest zondag na elf minuten worden gestaakt nadat één van de spelers van Castricum een hartaanval kreeg op het veld. Hij is tweemaal met een AED gereanimeerd en er werd hartmassage toegepast, totdat de zeer snel gearriveerde ambulances waren gearriveerd. Na behandeling op het veld is hij met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De beide aangeslagen teams hebben in overleg met de scheidsrechter en de coaches besloten de kleedkamers op te zoeken en niet verder te spelen. De rugbybond beslist hoe de wedstrijd afgehandeld wordt.

Op het moment van het staken van de wedstrijd stond het 10-0 voor Alkmaar. Al bij de eerste de beste aanval wist Mark Dekker een ongeconverteerde try te scoren. Op het moment dat Kristian Boogert na een interceptie een try scoorde kreeg de speler van Castricum een hartaanval en werd de wedstrijd gestaakt.

Naar verluidt gaat het inmiddels naar omstandigheden goed met de speler van Castricum.
Pin It