In het Olympiapark, aan de westkant van Alkmaar, komt een nieuwe vestiging van De Beren. Vastgoedonderneming Haven Een heeft een kavel direct naast Sportcomplex De Meent van de gemeente gekocht en zal deze aan de De Beren verhuren. Het koopcontract voor het perceel op de hoek Hoeverweg - Terborghlaan is getekend en de procedures voor de bouw zijn gestart.

“Het nieuwe restaurant De Beren past goed in de bestaande en toekomstige ontwikkelingen van het Olympiapark", vindt wethouder Pieter Dijkman. "Met de verkoop van deze kavel zijn alle gemeentelijke kavels in het Olympiapark verkocht, een belangrijke impuls voor het gebied aan de westkant van Alkmaar."

De Beren serveert sinds 1984 vlees-, vis, vegetarische en vegan gerechten. Wat ooit begon als een eetcafé in Rotterdam is inmiddels uitgegroeid tot een all-dayformule met 50 restaurants en 35 bezorgrestaurants in heel Nederland. In winkelcentrum De Mare is reeds een bezorgrestaurant van De Beren.

Melvin van der Wielen, COO van De Beren voegt toe dat bij nieuwe vestiging een fietsverhuur komt: “We gaan ook elektrische fietsen verhuren, om te zorgen dat mensen vanuit daar op de fiets het gebied kunnen verkennen en richting de kust kunnen trekken”.

De transactie is mede tot stand gekomen door bemiddeling van KRK makelaars, die de afgelopen jaren met gemeente Alkmaar heeft samengewerkt bij het vinden van geschikte partijen voor het Olympiapark. Naast sportfaciliteiten zijn hier door de jaren heen meerdere (fastfood) restaurants gevestigd en er komt ook een Van der Valk hotel. (foto: JJfoto)
Pin It