Vrijdagavond moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Lancelotstraat in de Alkmaarse wijk Nieuw-Overdie. De brandweer kreeg aanvankelijk rond 22:40 uur de melding dat de brand in de Percivalstraat zou zijn. Daar vielen in de nacht van zaterdag op zondag ook al twee auto's ten prooi aan de vlammen. Bij het aanrijden bleek de brand even verderop in de Lancelotstraat te zijn.

De brand was snel geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de middelste auto door de brand totaal verloren ging. Ook een auto die rechts naast het voertuig geparkeerd stond, kan worden afgeschreven. De auto die aan de andere kant van de brandende auto geparkeerd stond liep ook schade op.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk. De politie heeft het rondom de auto’s afgezet met lint. In de loop van de dag komt de recherche sporenonderzoek doen, omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.

De Lancelotstraat is gelegen in een buurt die als onrustig kan worden gekenmerkt. In maart werd het cameratoezicht verlengd rond de Thomas a Kempislaan, die vlakbij is. Een jeugdgroep van tien à twintig jongeren geeft buurtbewoners een onveilig gevoel. Ze zorgen voor geluidsoverlast en worden verantwoordelijk gehouden voor het nodige vandalisme in de buurt.
Pin It