In het hele land was het woensdag om acht uur twee minuten stil. Traditiegetrouw kwamen weer veel mensen af op de diverse herdenkingen. In De Rijp werd een bijeenkomst gehouden in de Grote Kerk en vervolgens was er een stille tocht naar de oorlogsgraven op de Katholieke begraafplaats.

Het ontvangst in de kerk was om 18:30 uur met orgelspel door organist Jan Pronk, gevolgd door een welkomstwoord van Fré Harmsen, plaatsvervangend voorzitter van Comité 4 en 5 mei De Rijp, en een toespraak van wethouder Pieter Dijkman. Ook leerlingen van basisscholen De Balein en De Vinckhuysen hielden voordrachten en Gervien Pielage gaf de lezing 'Opvang, onderdak en voeding'.

De stille tocht vertrok rond 19:45 uur vanaf de kerk richting de oorlogsgraven op de Katholieke begraafplaats. Om 20.00 uur volgde de twee minuten stilte en daarna het defilé. Vervolgens werden er bloemen neergelegd bij het monument nabij het Noordeinde.
Pin It
Bekeken: 1863x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/