Na twee jaar corona gaat de Koedijker Gondelvaart weer door. Editie 59 van het botenevenement staat gepland voor zaterdag 20 augustus. Inmiddels is de aanmelding geopend.

"Wij zijn op zoek naar nieuwe botenbouwers", meldt de gondelvereniging in een bericht. Het zal op 20 augustus weer de eerste keer in jaren zijn dat er gondels over het Noordhollandsch Kanaal bij Koedijk varen. Deelnemers aan de vaart worden niet aan hun lot over gelaten, is de boodschap van de vereniging. "Er is een vergoeding voor het bouwen van een gondel. Daarnaast krijg je dekschuit, panelen en stroom in bruikleen en er is een budget voor verdere aankleding." Ook aan raad en daad bij het bouwen van gondels denkt de vereniging. "We hebben een bouwcommissie die ondersteunt met adviezen. De beginnende bouwers zullen vooral begeleid worden zodat er veilig gevaren kan worden."

De gondelvaart gaat dit jaar dan wel door, maar de organisatie zoekt nog sponsoren en leden van de bouwcommissie. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website van de vereniging.
Pin It