Er liggen bij de gemeente nieuwe plannen voor de herontwikkeling van het perceel Rhijnvis Feithlaan 150 - 160 en het naastgelegen parkeerterrein. In een schetsontwerp heeft het bestaande kantorencomplex aan rotonde Kooimeer plaats gemaakt voor een lager woongebouw. Op de parkeerplaats staat aan de Arcadialaan een tweede appartementencomplex geschetst.

Al in 2008 waren er plannen voor een woongebouw op de hoek Rhijnvis Feithlaan - Arcadialaan, maar er ontstonden vele problemen. Eerst tussen de partners Admiraliteit Holding B.V.  en ontwikkelaar Timpaan en jaren later later tussen Timpaan en gemeente Alkmaar. Dat laatste ging vooral over een tekort aan parkeerplekken, ook al was het project Victorieveste inmiddels teruggeschroefd naar 57 woningen. De twist kwam in 2018 voor de rechter, die Timpaan gelijk gaf. De gemeente verloor begin 2019 een hoger beroep en besloot te schikken.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus, en het college van B&W is in het algemeen positief over het concept dat ontwikkelaar Driessen uit Limmen en GeO Architecten uit Schagen presenteerden. In het schetsplan is de woontoren 37 meter hoog, dat is 3 meter minder dan de twee torens ernaast. Het lage deel aan de zijde Rhijnvis Feithlaan is 10 meter hoog. Het appartementenblok aan de Arcadialaan is deels 10 en deels 13 meter hoog.

Voor wat betreft het parkeerterrein tussen de gebouwen had de gemeente andere wensen. Afgesproken is dat er met een landschapsarchitect en de gemeente een goede mix van groene verblijfsruimte(n) en de parkeerplaatsen wordt gecreëerd, en dat er gekeken wordt of het parkeerterrein bij het Golden Tulip Hotel meteen aangepakt kan worden. Ook staat er in een volgende schets een groen dakterras op het lage deel van de woontoren, en een aantekening dat de waterkant aan de zijde rotonde verfraaid wordt.

Een obstakel kan nog wel de schaduwval van de woontoren zijn. In het voor- en najaar zullen een aantal woningen aan de overzijde van de Rhijnvis Feithlaan tijdelijk in de schaduw belanden. (schetsontwerp: GeO Architecten)
Pin It