De plannen zijn er, maar het komt er maar niet van: een doorfietsnetwerk. De doorfietsroute van Heerhugowaard via Alkmaar, Heiloo en Castricum naar de IJmond heeft ontbrekende en zwakke schakels in het plan, schrijven vijf regionale fietsersbonden aan gemeenteraden en de provincie. De fietsersbonden willen dat er snel iets gaat gebeuren.

Om fietsen aantrekkelijker te maken voor inwoners werken meerdere gemeenten samen aan doorfietsroutes. De routes verbinden onder meer woonkernen, werk- en winkelgebieden, onderwijslocaties en recreatiegebieden met elkaar. Op de routes staat de fiets centraal; zo hebben fietsers voorrang op kruisend verkeer en zijn er zo min mogelijk onderbrekingen door bijvoorbeeld stoplichten. Het is een leuk plan, maar het schiet niet op, benadrukken de vijf fietsersbonden in een bericht. "Het is inmiddels drie jaar geleden dat we hier voor het laatst aandacht aan hebben besteed. Dat wil niet zeggen dat wij sinds die tijd op onze handen hebben gezeten. Die indruk hebben we dan weer wel van de provincie en gemeentelijke besturen."

In de brief wijzen de fietsersbonden op de subsidie van de provincie die er ligt voor de fietsroute. "De subsidie van de provincie geeft de gemeenten de kans om het plan met prioriteit uit te voeren. Dit vraagt om ambtelijke inzet." De brief aan de provincie Noord-Holland en de verschillende gemeenteraden is ondertekend door fietsersbonden van Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en IJmond-Noord.
Pin It
Bekeken: 3299x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/