Obs De Cocon in Alkmaar heeft een prachtig nieuw schoolplein. Maandag was wethouder Robert te Beest aanwezig om het plein officieel te heropenen, samen met Rianne de Groot van Alkmaar Sport. Tijdens de feestelijke heropening brachten kinderen van de groepen 5 en 6 een rap ten gehore.

Op De Cocon is veel aandacht voor sport, bewegen en ook de natuur. Volgens onderzoek zijn kinderen die veel buitenspelen in het groen gelukkiger en gezonder. Ook zijn ze creatiever, zelfstandiger en durven ze meer. Anderhalf jaar geleden plantten de leerlingen al een klein Vlinderbos bij de school aan de Pater Schiphorststraat.

Schooltuinen.nl en Alkmaar Sport, en kon profiteren van een nieuwe gemeentelijke regeling voor het vergroenen van speelpleinen. De school kreeg 5.000 euro voor de herinrichting. Leerlingen, leerkrachten en Schooltuinen werkten samen aan de herinrichting, dat er nogal kaal uitzag met behoorlijk wat beton. Het nieuwe plein is groter, veel groener, en er zijn twee nieuwe sportveldjes, een speelheuvel en een buis om doorheen te kruipen. Voor de kinderen van basisschool  en ook Kits Onlie zijn er nu veel meer mogelijkheden om te ontdekken, te spelen en te ravotten.

In de planning van de De Cocon staan nog onder andere een buitenkeuken en moestuinbakken.
Pin It