De politie heeft een lading gestolen babyvoeding gedoneerd aan Voedselbank Alkmaar - Heerhugowaard. Even geleden zijn twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. In de auto waarin een van de verdachten reed werden maar liefst 28 bussen babyvoeding aangetroffen.

De verdachten hebben destijds afstand gedaan van de babyvoeding en de hulpofficier van justitie heeft onlangs de goederen verbeurd verklaard. Dat houdt in dat de verdachten geen eigenaar meer zijn. Een agent dacht eraan om de babyvoeding aan de voedselbank te doneren.

Babyvoeding is populair bij criminelen. En bus kost al snel 15 euro, maar bepaalde soorten gaan voor 35 euro. Bovendien is de voeding populair in China, Daar zijn veel ouders bereid meer te betalen voor babyvoeding uit landen met hoge kwaliteitseisen, omdat ze de producten gemaakt in eigen land niet vertrouwen. In de meeste Nederlandse supermarkten is de verkoop van Nutrilon dan ook gelimiteerd tot één pak per persoon per dag. Dat er 28 bussen onderschept zijn is dus nogal opmerkelijk.

Het is niet duidelijk waarom de bussen babyvoeding niet teruggegaan zijn naar de winkels waaruit ze gestolen zijn. Wellicht kon de herkomst niet achterhaald worden of hebben de gedupeerde winkeliers inmiddels een schadevergoeding gekregen van de verzekering of de verdachten. (foto: Politie Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 3170x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/