Twee mannen zijn woensdagmiddag aangehouden, nadat ze twee bankpassen hadden afgetroggeld bij een inwoner van Broek op Langedijk. De bewoner kreeg achteraf argwaan en belde de politie, die een 25-jarige man uit Almere en de 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan wist te houden in Zuid-Scharwoude.

Woensdagmiddag kreeg een inwoner van Broek op Langedijk zogenaamd een belletje van zijn bank. Zijn bankrekening zou geblokkeerd moeten worden en er zou een medewerker langs komen om zijn bankpassen op te halen. Even later stond er een man voor de deur, die vervolgens met twee doorgeknipte bankpassen wegreed. Het slachtoffer kreeg al snel argwaan en schakelde de politie in. Na een zoekslag troffen agenten de verdachte in Zuid-Scharwoude en zetten hem langs de weg. Aan boord hadden hij en een tweede inzittende een draagbare pinautomaat. Het apparaat is in beslag genomen en de twee mannen zijn aangehouden. Beide zijn ze in verzekering gesteld.

Wie ook slachtoffer is van oplichting wordt verzocht met de politie contact op te nemen via 0900-8844. Is het echt net gebeurd, bel dan 112.
Pin It