Zaterdag 21 mei wordt de Noord-Hollandse 'Cycling4Climate' fietstocht georganiseerd. De route start bij Station Heerhugowaard en voert langs diverse locaties waar rekening wordt gehouden met het klimaat, onder andere in Dijk en Waard, Alkmaar en Bergen. Wielrenners kunnen een grotere ronde rijden.

Wethouder Annette Groot verwelkomt de deelnemers samen met gedeputeerde Edward Stigter. Om 10:00 uur geeft wethouder René Schoemaker het startschot voor de klimaattocht. Onderweg komen de fietsers langs duurzame projecten en ontwikkelingen in Heerhugowaard, HVC Alkmaar, Schoorl en de Hondsbossche Zeewering bij Camperduin. De wielrenners rijden ook door de Wieringermeer en langs Agriport.

De recreatieve route is 60 km, al kan deze ingekort worden tot 42 km. De wielrenners leggen 97 km af. De start is vanaf 10:00 uur bij NS-station van Heerhugowaard, maar later vertrekken kan ook.  De routes zijn gebaseerd op fietsknooppunten en zijn dan ook makkelijk te volgen.

Iedereen die mee wil fietsen met de Noord-Hollandse klimaatfietstocht kan zich inschrijven via cycling4climate.nl/12provincies/. (foto: Pixabay / Didgeman)
Pin It