Vrijdag 20 mei geeft het Toonkunstkoor Alkmaar een concert in de Grote Kerk. Op het programma staan het Requiem van Mozart en de Schöpfungsmesse van Joseph Haydn. Het Toonkunstkoor werkt deze keer samen met Philharmonia Amsterdam, vier solisten en organist Cor Brandenburg.

Het is bijna 2,5 jaar geleden dat het koor en dirigent Marcel Joosen met voltallige bezetting in een volle Grote Kerk optrad. Na een coronastop was er in oktober wel een klein rentree-concert in de Vrijheidskerk en in december een optreden in de Grote Kerk, maar ook dat tweede optreden was toch anders met de 1,5 meter regel.  Nu is alles weer als vanouds, maar wel met nieuw repertoire en nieuwe samenwerkingen. De solisten zijn Aliya Akhmadeeva (sopraan), Merel van Schie (alt), Peter Vos (tenor) en Frans Fiselier (bas).

Het concert begint om 20:00 uur. Entree is 27,50 euro inclusief consumptie in de pauze, Vrienden van de Grote Kerk krijgen 2,50 euro korting en toegang voor kinderen tot en met 12 jaar kost 14 euro. Reserveren en meer info op toonkunst-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2157x
https://ee.itk.ac.id/data/