Maar liefst 451 Alkmaarders hebben onlangs meegedaan aan de 'Vergroenquiz'. Daarvan hebben 25 deelnemers twee pakketten met een inheemse vergroenmix gewonnen. Het tweede pakket zomerbollen is om aan een vriend of familielid door te geven. Wethouder Robert te Beest heeft één van de winnaars, Inge van Calker, verrast met een persoonlijke levering.

"Steeds meer inwoners zijn bewust van de waarde en het belang van groen". aldus wethouder Robert te Beest. "Met deze actie laten wij zien dat iedereen op zijn manier kan bijdragen. Van een groene omgeving, tuin of balkon worden mensen blij. Met de extra vergroenmix kunnen zij ook weer andere inwoners inspireren."

Een van de gevolgen van de huidige klimaatverandering is dat het aantal insecten en insectensoorten afneemt. Gemeente Alkmaar probeert met Stadswerk072 en inwoners met groen vingers om daar wat tegen te doen. Door de omgeving te verrijken met allerlei soorten inheemse bloemen is er voor de insecten meer voedsel en gedijen ze beter. Bovendien zorgen het groen en de kleurige bloemen voor een mooiere omgeving.

De Vergroenactie is onderdeel van Steenbreek Alkmaar. Deze campagne is opgezet om bewoners bewuster te maken van het belang van (meer) groen in de tuin. En met succes: steeds meer Alkmaarders vervangen stenen in hun tuin door planten. Een extra impuls is de Steenbreek-actie, waarbij inwoners een tuintegel of -steen kunnen inruilen voor een tuinplant. Bijvoorbeeld bij de Doe Duurzaam bus en bij de Steenbreek-acties met wijkcentra. Verder organiseert Steenbreek Alkmaar 18 en 19 mei tuinavonden bij wijkcentra De Over en Buurthuis Overdie Ontmoet. Meer op alkmaar.nl/duurzaambus en hortusalkmaar.nl/steenbreek. (foto: Fotostudio Natzijl)
Pin It
Bekeken: 1456x