Kapper Mark van Westerop uit Alkmaar is werd zondag uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’. Van Westerop knipt bij salon Pro-Solo aan de Hoogstraat. Hij won de prijs niet voor de eerste keer, want dezelfde award kon hij al twee keer eerder mee naar huis nemen.

De prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens een gala dat in het teken staat van de Coiffure Award. De prijs van deze haarmodefotografiewedstrijd werd voor de dertigste keer uitgereikt. In deze competitie strijden de beste kappers van Nederland om de titel. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. De meer dan tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Tijdens deze 30e jubileumeditie van de prijsuitreiking, die wordt beschouwd als 'de Oscar onder de kappersprijzen', beloonde de jury de Alkmaarder naast de hoofdprijs ook met de Coiffure Award voor ‘heren regio Noord’. Van Westerop laat weten 'ontzettend blij' te zijn met deze erkenning: "Het liefst wat ik doe is het delen van mijn visie op haar met mijn vakgenoten".

 
Pin It