De Alkmaarse rugbyers waren vanaf eind maart goed bezig in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord. Na zes verloren partijen boekten ze twee overwinningen en een gelijkspel, maar afgelopen weekend maakte de Haarlemse club ruw een einde aan  de late opmars. De nummer 2 in het klassement versloeg het Alkmaarse mannenteam met 55-7, dat daardoor naar de zesde en laatste plaats zakte.

Haarlem scoorde al snel met een try en een rake bonuskick tussen de palen (conversie). Alkmaar kwam meteen terug en vocht zich richting de goallijn, maar de thuisploeg trok met nog vijf meter te gaan aan de 'noodrem'. De strafschop werd snel uitgespeeld, waarna Dylan Harding door de verdediging brak voor een try, die daarna geconverteerd werd door aanvoerder Kristian Boogert. Nadat 7-7 op het scorebord verscheen kwam Alkmaar er echter al snel niet meer aan te pas. Tegen de rust was Haarlem al uitgelopen naar 27-7.

De tweede helft was net begonnen of Haarlem scoorde opnieuw. Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg de vermoeidheid toe bij Alkmaar, terwijl de thuisploeg regelmatig kon wisselen om scherp te blijven. Uiteindelijk werd de eindstand 55-7.

De dag ervoor had hekkensluiter RC 't Gooi 3 gewonnen. Beide resultaten zorgden ervoor dat Alkmaar naar de zesde en laatste plaats zakte in de 3e Klasse Noord. De laatste twee wedstrijden speelt Alkmaar tegen middenmoter Spakenburg 1 en koploper Bulldogs 1.
Bekeken: 2008x