De KNRM Egmond aan Zee hield dinsdagavond een spectaculaire oefening voor de kust. Met een helikopter werden mensen van een reddingsboot aan boord gehesen om daarna in ondiep water weer te worden neergelaten. Vanaf het strand was er veel bekijks van mensen die speciaal kwamen kijken, maar ook van nietsvermoedende strandgangers.

Ron Zentveld van KNRM Egmond aan Zee legde Duinstreek Centraal voorafgaand aan de oefening uit wat er ging gebeuren: "Tijdens de oefening worden alle bemanningsleden opgehesen en in de helikopter geplaatst. Vervolgens worden ze weer neergelaten. Zoals het ook natuurlijk bij een echte redding gebeurt, dan worden ook mensen vanaf een schip omhoog gehaald. Dat noemen ze in vaktermen het 'hoisten' van mensen".

Alle zes bemanningsleden van de Adriaan Hendrik kwamen aan de beurt. Vier KNRM'ers werden van de boot getild, twee werden vanuit het water in de helikopter gehesen. Na afloop vloog de piloot speciaal voor de toeschouwers nog even voorlangs terwijl de duiker met zijn flippers 'zwaaide'.
Pin It