Deze zomer rijden er geen kustbussen van Connexxion van Bergen naar Bergen aan Zee. Connexxion heeft de gemeente Bergen laten weten geen capaciteit te hebben om de zomerritten naar de kustplaatsen uit te voeren. Daarmee heeft Bergen aan Zee deze zomer geen rechtstreekse busverbinding met het NS-station in Alkmaar. De zomerritten werden in eerdere jaren gesubsidieerd door de gemeente Bergen, maar dit jaar waren die afspraken met Connexxion niet te maken.

In de zomervakantie reed in eerdere jaren tussen 9:00 en 19:00 uur buslijn 866 elk half uur van het NS-station Alkmaar naar Bergen aan Zee. De route komt langs camping Alkmaar aan de Bergerweg en het centrum van Bergen. Door de Bergense kustbus konden strandgangers op station Alkmaar op zomerse dagen kiezen tussen een dagje Egmond aan Zee of Bergen aan Zee.

Wie nu in de zomer naar het strand van Bergen aan Zee wil, is aangewezen op de tijden dat de buurtbus rijdt. Deze rijdt overdag van maandag tot en met zaterdag. Vanaf station Alkmaar kan buslijn 166 worden genomen naar het Plein in Bergen. Daar kan worden overgestapt op de uurdienst van de buurtbus richting Egmond, die via Bergen aan Zee rijdt. De laatste bus vanuit Bergen aan Zee vertrekt dan rond 17:30 uur. Per buurtbus kunnen maximaal acht passagiers mee.

Nog onduidelijk blijft of er op drukke dagen wel capaciteit is voor versterkingsritten van lijn 165 tussen Alkmaar CS en Egmond aan Zee. Bij grote drukte worden er op zomerse dagen extra bussen ingezet. Connexxion wil pas donderdag toelichting geven op de capaciteitsproblemen, en of dit ten koste gaat van de gebruikelijke versterkingsritten.

 
Pin It
Bekeken: 8333x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/