De verdachte uit Obdam die betrokken zou zijn bij de dodelijke woningoverval op Sjaak Groot in Berkhout, blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank Noord-Holland dinsdag besloten. Ondertussen moet de Obdammer, de 26-jarige Deniz R., meewerken aan een onderzoek van het Pieter Baan Centrum naar zijn persoonlijkheid.

De Obdammer ontkent iets met de misdaad te maken te hebben. Zijn advocaat vond het bewijs dat justitie tegen hem heeft erg zwak. Die wilde dat hij in vrijheid zijn strafzaak mocht afwachten. De rechtbank is dat daar niet mee eens. De verdenkingen tegen R. zijn volgens de rechtbank zo ernstig, dat de man in de cel moet blijven.

Naast de dodelijke woningoverval op de 72-jarige Berkhouter wordt R. ook gelinkt aan  andere gewelddadige overvallen in de regio. Hij ontkent echter ook iets te maken te hebben met deze woningovervallen in De Goorn en Noord-Scharwoude en een overval op een tankstation in Nieuwe Niedorp. Hij zou zich hebben schuldig gemaakt aan die misdaden samen met een groep die in wisselende samenstelling erop uit trok. Hiervoor zitten nog meer verdachten vast: een man uit Rotterdam (37), Opmeer (29), Noord-Scharwoude (28) en Alkmaar (28). Die Alkmaarder, genaamd D. M., werd op de avond van 2 november vorig jaar als eerste door een groot arrestatieteam uit zijn huis getrokken, vlak na een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd gevraagd voor de zaak.
Pin It