Yori Swart is alweer tien jaar singer-songwriter en staat al een tijdje op het punt van doorbreken. Volgens de 32-jarige artiest uit Bergen komt er veel geluk bij kijken. "Het is maar net hoe het dubbeltje valt. Er is zoveel goede muziek, soms komen er wel 100 nummers per week uit."

Inmiddels heeft Yori een nieuw album uitgebracht, waarmee ze hoopt op de radio te komen. "Aan het einde van dit jaar komt 'Stay in the moment' uit. Dat is de grootste kanshebber", zegt Yori lachend tegenover mediapartner NH Nieuws. Yori was al eens 3FM Serious Talent en trad onder andere op bij De Wereld Draait Door, 3FM BNN That's Live en voor de NOS, Radio 1 en Radio 2.

Optreden vindt Yori het leukste wat er is. Ze toerde niet alleen door Nederland, maar ook Engeland en Amerika. In Nederland is ze vaak op pad met Ilse de Lange. Yori noemt zichzelf dan ook meer een podium-artiest dan een studio-artiest, al boekt ze met dat laatste nu vooral succes. Dat valt alleen niet zo vaak op, want regelmatig is ze co-schrijver. Zo werkte ze al meermalen mee aan nummers van onder andere Merel, Roxanne Hazes en Maan. "Ik vind het helemaal te gek als ik een nummer op de radio hoor dat ik zelf heb geschreven."

De singer-songwriter schuift regelmatig aan bij talkshows. Zo was zij recent te zien bij Khalid en Sophie, waar zij een cover van Prince ten gehore bracht. "Anderhalve maand later werd ik nog steeds herkend, zelfs in mijn kloffie. Dat is wel leuk hoor."

Op Spotify doet ze het goed. Maandelijkse luisteren 125.000 mensen naar haar muziek en het nummer 'Hold You' is twee miljoen keer beluisterd. Met haar nieuwe nummer 'Millions' wil Yori dat aantal ook behalen. Dit nummer is na een week al 15.000 keer gestreamd.

Doorgebroken is Yori nog niet, maar ze heeft onderhand een behoorlijk wat fans. "Ik heb heel veel opgetreden in Nederland, daar kennen mensen mij van". Thuis staat een grote pluche knuffelhond die ze kreeg van fans. "Die hond hebben ze helemaal in de trein vanuit Emmen meegenomen," lacht Yori. De hond staat symbool voor het nummer 'Golden retriever' op haar nieuwe album.

Naast de hond staan diverse prijzen uitgestald, maar er is er nog één die ontbreekt. "De beker van het Eurovisiesongfestival moet er nog bij", zegt Yori resoluut. "Ik wil dat echt gaan proberen, dat lijkt mij heel vet."
Pin It
Bekeken: 2792x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/