De Alkmaarse Avond4daagse is meer is dan 'alleen vier avonden wandelen; organisator Alkmaar Sport betrekt ook verzorgingstehuizen bij het wandelevenement. Dinsdag om 10:00 uur zaten bij Zorgcirkel Westerhout 45 mensen in een rolstoel of scootmobiel met begeleiders klaar voor een tocht op maat. Na zo'n anderhalf uur werden ze bij terugkomst onthaald met een roos en een medaille. De bewoners van het zorgcentrum werden nog eens getrakteerd op een heerlijke gezamenlijke lunch.

De Avond4daagse van Alkmaar voert elke dag door een ander stadsdeel. De sportregisseurs van deze stadsdelen hebben de verzorgingstehuizen in hun werkgebied gevraagd of ze mee wilden doen, op aangepaste wijze.  Thyrvi van Roosendaal, sportregisseur in Alkmaar Zuid, zij voorafgaand: "Bij Zorgcirkel Westerhout reageerden ze meteen enthousiast. Zij hadden zelf al het idee om rond deze tijd een wandeltocht te organiseren voor de bewoners. We hebben onze krachten dus gebundeld en zijn zo tot een mooi en drukbezocht mini-evenement gekomen". 's Avonds konden de deelnemers de stoet wandelaars aanschouwen, terwijl deze pal langs Westerlicht kwam. "Hoe mooi is dat."

De bewoners genoten zichtbaar van het tocht, het heerlijke wandelweer, de gezellige begeleiding en de smakelijke afronding. Woensdag waren de bewoners van 't Rekerheem aan de beurt en vandaag die van Hoeverstaete.
Pin It