Organisator Alkmaar Sport kijkt samen met  Kiddies en SKOA terug op een geslaagde Avond4daagse. Met bijna 3.000 wandelaars, peuters, begeleiders inclusief publiek stond de Noorderkade helemaal vol op de finaledag van dit vierdaagse evenement.

Na overname van wandelsportvereniging Jeep in 2020, waren Alkmaar Sport en partners Kiddies en Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA) al helemaal klaar voor de Avond4daagse Alkmaar. Toen kwam corona. Er werd een alternatieve vierdaagse opgezet waar iedereen op eigen gelegenheid aan mee kon doen, maar dat was natuurlijk niet hetzelfde. Dit jaar kon dan eindelijk weer een échte vierdaagse worden gehouden.

De organisatie pakte het breed aan, zodat heel jong en oud mee konden doen. Overdag liepen de leerlingen van Horizon College Sport & Bewegen wandeltochten met de senioren uit verzorgingstehuizen, ’s avonds waren de 5 en 10 km lopers aan de beurt. De laatste avond was er een tocht speciaal voor peuters.

“We hebben heel veel blije gezichten gezien", blikt Mirjam van der Welle van Alkmaar Sport tevreden terug. "Het weer zat natuurlijk mee, de mensen waren enthousiast, de sfeer was gezellig, het kan eigenlijk niet op. Dat we na twee jaar vanuit huis lopen toch weer zoveel mensen op de been krijgen is eigenlijk iets wat we van te voren niet in hadden kunnen schatten."

Alkmaar Sport gaat snel weer om tafel om een datum voor 2023 te prikken.
Pin It
Bekeken: 1917x