De Pius Prijs gaat dit jaar naar het project 'Talent voor ambacht' van Wonen plus Welzijn. Tijdens de feestelijke finale op donderdag in het Alkmaarse Theater De Vest, kreeg de Dijk en Waardse organisatie een symbolische check van 70.000 euro uitgereikt. Het geld is bedoeld om het project een extra impuls te geven. De tweede prijs van 50.000 euro ging naar De Geheugenhuiskamer van Trefpunt Heiloo en de derde prijs van 25.000 euro naar activiteitenfestival ‘De Gabberweek’ in Opmeer. De zaalprijs van 5.000 euro ging naar het project Tante Co.

De Pius Prijs is een initiatief van de Alkmaarse Pius-Stichting, die hiermee invulling heeft gegeven aan haar 150e verjaardag.

Voorzitter en juryvoorzitter Kees Bosboom sprak tijdens de finale over de hoge kwaliteit van de acht finalisten. "Door de kwaliteit van de projecten, en het vaak geringe verschil daarin, was dat niet altijd even gemakkelijk[. Er is binnen de jury flink gediscussieerd. In het algemeen kan worden vastgesteld dat er in het werkgebied van de Pius-Stichting heel veel potentie zit, zowel onder de vrijwilligers als onder de professionals. Daarnaast waren er ook landelijke projecten die ouderen uit hun sociaal isolement halen en/of langer deel laten nemen aan onze samenleving. We hebben een aantal projecten voorbij zien komen die zich lenen voor verdere uitrol door het hele werkgebied heen. En we zagen innovatieve projecten die anderen kunnen en zullen inspireren."

'Talent voor ambacht' is een project waarbij ouderen brengen hun (vak)kennis overbrengen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bosboom: "Dit innovatieve project brengt meerdere doelstellingen bij elkaar: maatwerk in de kennisoverdracht, het samenbrengen van talenten én betrokkenheid van oudere mensen die na hun pensionering nog veel kunnen betekenen. Duidelijk is dat met name dat laatste naadloos aansluit op de doelstellingen en de ambitie van de Pius-Stichting. De inzenders hebben daarbij de ambitie uitgesproken het aanvankelijk lokale project verder in de regio uit te breiden. Interessant daarbij is dat het project open staat voor jong en oud én voor nieuwe Nederlanders. Dat verdient naar het oordeel van de jury niet alleen de grootste waardering, maar zeker ook ruimhartige ondersteuning."

De Geheugenhuiskamer is een wekelijkse ontmoetingsplek voor mensen met beginnende vergeetachtigheid en hun mantelzorgers. Het project Tante Co kon op de meeste sympathie rekenen van de aanwezigen. Tante Co is een van oorsprong Utrechts initiatief waarbij ouderen in verzorgingshuizen meer zeggenschap en inspraak krijgen.
Pin It
Bekeken: 2216x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/