De podcast Cultuurbuur gaat over voorbijgangers en passanten. Ingrid Koens gaat wekelijks in gesprek met kunstenaars, dichters, gedreven mensen met een verhaal en met talent om de hoek.

In deze aflevering gaat Ingrid in gesprek met Richard Feldkamp, met Richard gaan we het hebben over steampunk. Waar haalde jij de inspiratie vandaan haalt, over de geschiedenis en de verhalen die zich afspelen in een duidelijk herkenbaar tijdperk, waarin de industriële revolutie al begonnen is, maar elektriciteit nog niet de primaire energiebron is. Zoals in de boeken van H.G. Wells en Jules Verne. En in films als the league of extraordinary gentlemen en the golden compass. Of als je dit romantischer vindt: Steampunk-art is geïnspireerd door de heimwee naar het verleden van de machtige stoommachines en locomotieven met hun glanzende koper en drukmeters die verlicht werden door de flakkerende vlammen.

Cultuurbuur is een podcast van Ingrid Koens en Streekstad Centraal, is iedere dinsdag tussen 20:00 en 20:30 uur te horen op de zenders van Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op de bekende podcastplatformen.
Pin It
Bekeken: 1646x