Twee jongens, van 17 en 18 jaar oud uit Alkmaar en Venhuizen, moeten in jeugddetentie, omdat ze vorig jaar september tijdens de kermis in Hoogkarspel een 15-jarige jongen hebben geslagen en neergestoken. De uitspraak van de rechtbank was woensdagmiddag, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

De tiener uit Hoogkarspel werd op 25 september vorig jaar van zijn fiets getrokken, meerdere keren geslagen en in zijn hoofd gestoken. Volgens de officier van justitie is het 'puur geluk' dat de steekpartij maar net goed afliep. "Het mes ging dwars door zijn schedel heen. Een hersenbloeding, hersenschudding en blauwe plekken in het gezicht. Hij had zomaar dood kunnen gaan", vertelde ze tijdens de rechtszaak op 12 mei.

De 17-jarige V. G. uit Alkmaar, die de 15-jarige Hoogkarspeler in zijn hoofd stak, is veroordeeld tot een jeugddetentie van 425 dagen, waarvan 33 weken voorwaardelijk. De rechtbank acht bewezen dat er sprake was van een poging tot doodslag.

De 18-jarige medeverdachte – D. de R. uit Venhuizen – is veroordeeld tot 70 dagen jeugddetentie, waarvan 27 voorwaardelijk. De straf valt lager uit, omdat zijn aandeel kleiner is en hij niet verantwoordelijk is voor het hoofdletsel bij het slachtoffer. Hij hoeft daardoor niet terug naar de gevangenis. Het slachtoffer heeft recht op een schadevergoeding van 5.000 euro, zo bepaalde de rechtbank in Noord-Holland woensdagmiddag.

Deskundigen hebben bij V. G. een 'persoonlijkheidsproblematiek' vastgesteld. Om die reden krijgt hij een behandelplan opgelegd, zoals een meldplicht bij de jeugdreclassering. Ook legt de rechter hem een contactverbod op met het slachtoffer. Om dit te kunnen controleren, krijgt hij een elektronische enkelband. Ook R. moet zich regelmatig bij de reclassering melden, en heeft net als V. G. een contactverbod.
Pin It
Bekeken: 2052x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/