Het Noordwest Ziekenhuis heeft aannemers gevonden die de eerste fase van de vernieuwbouw in Alkmaar voor hun rekening willen nemen. MedicomZes wil de bouwkundige werkzaamheden en coördinatie voor zijn rekening nemen. ULC Installatietechniek gaat alle installaties aanleggen.

Door de gestegen bouwkosten mislukten eerdere aanbestedingen. Er waren geen aannemers meer te vinden die de vernieuwbouw wilden doen binnen het budget dat het ziekenhuis ervoor beschikbaar had. Daarna paste Noordwest de ontwerpen aan. De ondergrondse parkeergarage, die eerst nog een harde voorwaarde was van de gemeente om de parkeerdruk voor de omliggende binnen de perken te houden, wordt aanzienlijk kleiner. Ook komt de nieuwbouw niet langer vast te zitten aan de bestaande panden. Dat zou de bouw minder ingewikkeld en minder risicovol, stelt het ziekenhuis. Dat drukt volgens NWZ de kosten.

De eerste fase had rond deze tijd al moeten worden opgeleverd, zo was de planning toen de gemeenteraad onder grote tijdsdruk het bestemmingsplan vaststelde om het ziekenhuis met vernieuwbouw in de Alkmaarderhout te houden. Door alle ontwikkelingen is de oorspronkelijke planning het raam uit. Noordwest, Medicom en ULC gaan nu eerst alle bouwtekeningen op elkaar afstemmen. Daarna wordt volgens het ziekenhuis een uitvoeringscontract ondertekend en start de nieuwbouw. Er wordt nu al gewerkt aan de fundering, de bouwkuip en aan de voorbereidingen voor de ondergrondse parkeergarage. Dat gebeurt door aannemer K. Dekker uit Warmenhuizen.

Na de oplevering kan het ziekenhuis een nieuwe ‘acute as’ in gebruik nemen. Daarin bevinden zich de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage.

De gekozen aannemers zijn niet onbekend met ziekenhuizen. MedicomZes is als onderdeel van Visser & Smit Bouw (een VolkerWessels onderneming), een specialistische bouwer op het gebied van ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms en zorgvastgoed. ULC ontwerpt, realiseert en onderhoudt technische installaties in de gezondheidszorg, laboratoria en andere sectoren.
Pin It
Bekeken: 3436x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/