Woensdagavond klonk na twee jaar afwezigheid weer het startschot voor de Alkmaar City Run by Night. Aan Anja Schouten als burgemeester de eer om na een massale warming-up op het Canadaplein de lopers 'weg te schieten'. 800 kinderen mochten als eerste van start. Onder de klanken van opzwepende muziek legden zij de Kidsrun af van 800 of 1.600 meter, samen met Rolly de Bol van sponsor Rollebol.

Daarna was het de beurt aan de meer dan 8.000 deelnemers aan de 5 en 10 kilometer runs, die traditiegetrouw plaatsvinden op de vooravond van Hemelvaartsdag. De hardlopers werden ook deze negende editie weer aangemoedigd door duizenden toeschouwers. Die waagden zich niet aan het hardlopen maar vaak wel aan danspasjes op de swingende klanken van de vele drum- en sambabands, dj’s en orkestjes die langs het parcours waren te vinden.

Gezelligheid was er ook na afloop. Centrum van de afterparty was als vanouds Grand Café Klunder, waar voor de achtste keer het officiële Blarenbal plaatsvond. Maar ook in andere cafés vermengden de lopers zich met de toeschouwers en supporters. Van vermoeidheid na de inspanning was weinig te merken. De naam Swinging Night werd woensdag daardoor eer aangedaan.
Pin It
Bekeken: 2709x