Vier studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar hebben de titel 'Student Company van het Jaar 2022' veroverd in de categorie hbo. De landelijke finale en de prijsuitreiking vonden dinsdag plaats in de in het Beatrix Theater Utrecht. Robin Commandeur, Lisa Schoenmaker, Thijs Dessing en Ivo Appelman wonnen deze titel met hun bedrijfje ZandZwiffer.

De jury was lovend: "Dit team straalt aan alle kanten ondernemerschap uit. ZandZwiffer is commercieel ingesteld en wij hebben als jury enorm veel vertrouwen dat het product succesvol gaat zijn in binnen- en buitenland.

"Wat zijn we vereerd!", reageerde het Alkmaarse studententeam op hun winst. "Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen en de interesse. We gaan nu eerst deze overwinning nog even goed vieren". Daarna kunnen Robin, Lisa, Thijs en Ivo zich gaan opmaken voor de Europese finale."

Nooit meer op de knieën om een zandoppervlak te egaliseren. Dat scheelt niet alleen moeite en fysieke klachten, het gaat ook veel sneller. De ZandZwiffer lijkt veel op een watertrekker, maar is gemaakt van aluminium met een demontabele steel. Met de hoeken kan het zand strak 'gesneden' worden en aan weerszijden zit een waterpas. Het idee kwam vanuit het grondverzetbedrijf van Lisa’s vader en het concept was meteen een schot in de roos.

De Student Company verkiezing is een initiatief van stichting Jong Ondernemen. Aan deze editie namen zo'n 4.000 mbo'ers en hbo'ers deel. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal en verzorgen de verkoop. (foto: Eva Leget)
Pin It