In travestie is Kees Wijgergangs (51) een van de boegbeelden van Alkmaar Pride. Tijdens de grachtenparade zaterdagmiddag hoopt hij weer veel bekijks te trekken. "Heerlijk die interactie met de mensen aan de kant. Ik heb er echt erg veel zin in." In en om Alkmaar is Kees bij velen beter bekend als 'Kees van de WC's'. En één keer per jaar pakt de toilet-gastheer flink uit: tijdens de grachtenparade van Alkmaar Pride is hij een van de smaakmakers. De Pride viert inmiddels haar 13e editie en elfde botenparade. Kees heeft aan bijna allemaal meegedaan.

Na twee jaar coronapauze kan de parade zaterdag weer worden gehouden in Alkmaar. Vanaf 14:00 uur trekt een bonte stoet van zo'n vijftien boten door de binnenstad. Thema dit jaar is 'Free to be... Equality'. Iets wat Kees van harte ondersteunt: "Ik doe mee voor de lol, maar ik wil ook uitstralen dat je goed bent zoals je bent. Punt uit," zegt hij voor de camera van mediapartner NH Nieuws.

Veel wil Kees niet kwijt over hoe hij er zaterdag uit zal zien. "Iets met 'trots', maar ik hou het geheim." Kees staat dit jaar alleen op de boot. "Mijn goede vriend Bram is geëmigreerd naar Spanje, en vliegt niet terug voor dit feest, dus ik heb nu alle ruimte voor mezelf. Hij doet jullie wel allemaal de hartelijke groeten", aldus een lachende Kees.

Zelf kan hij het overigens niet 'te gek' maken tijdens de parade. "Twee borrels, meer niet." Want 's avonds moet 'ie gewoon aan het werk. En dat vindt hij helemaal niet erg. "Ik sta bij de wc's op een voetbalfeest in Limmen. Af en toe is het leuk dat optreden. Lekker extravagant, helemaal te gek. Maar ik ben het blijst bij m'n wc'tjes."

Mediapartner NH Nieuws doet zaterdag live verslag van de grachtenparade van Alkmaar Pride. De uitzending begint rond 15:30 uur op televisie en is ook te volgen via de socialmediakanalen.

Pin It