Vrijdagochtend heeft Jochem van der Starre, districtsvoorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina precies om 10.00 uur de kaasmarktbel geluid, hét teken dat de markt kan beginnen. Hij deed dat op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naast districtsvoorzitter is Van der Starre zelf ook melkveehouder in Slootdorp en familie van (en zelfs vernoemd) naar de oprichter Jochem Blaauboer van de coöperatieve zuivelfabriek ‘Lutjewinkel’ in 1916. De Noord-Hollandse kazen uit Lutjewinkel worden tot op de dag van vandaag nog altijd tijdens het kaasmarktseizoen in Alkmaar ‘verhandeld’.

Op de kaasmarkt van deze week lagen de bekende  Graskazen die gemaakt zijn van de allereerste 100% Noord-Hollandse weidemelk van dit weideseizoen. De weidemelk van de koeien van alle leden melkveehouders wordt dagelijks geleverd aan hun productielocatie van Noord-Hollandse kazen in Lutjewinkel. Daarnaast dragen ze met veel passie en betrokkenheid zorg voor het welzijn van hun koeien en het beheer van de weides in Noord-Holland.
Pin It