De binnenstad van Alkmaar kleurde zaterdag zoals de regenboog. Pride werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd en zaterdagmiddag was het hoogtepunt: de grachtenparade op het water.

Er voeren dit jaar zestien boten mee, onder meer van het COC Noord-Holland Noord, een boot met transgenders en de gemeenteboot. Op die laatste voer voor het eerst ook de burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, mee. Uiteraard ontbraken ook de politieke boten niet.

De stichting Alkmaar Pride vraagt met de Pride aandacht voor de acceptatie en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-, intersekse personen en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen. Dit jaar is het thema 'Free To Be... Equality!'.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was ook aanwezig voor een sfeerimpressie. De fotoreportage is te bekijken op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/