Vrijdag organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterun in Oudorp. Op het programma staan ook een PinksterWalk, voor iedereen die het wat rustiger aan wil doen, en de wel bekende Kinderun voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Aanmelden kan tot op de dag zelf via raadhuispinksterun.nl en voorafgaand aan het evenement bij de start / finish op Sportcomplex Vaart.

De hardlopers en wandelaars hebben keuze uit afstanden van 5 en 10 kilometer. Deelnemers aan de PinksterWalk kunnen beginnen tussen 16:00 en 18:00 uur. De Kinderun start aansluitend om 18:00 uur. Daarna gaat de 5 km Pinksterun om 19:00 uur van start en de 10 km om 19:10 uur. De routes zijn niet echt geschikt voor wheelers.

Op het sportcomplex zijn een bewaakte garderobe en mogelijkheden voor omkleden en douchen. Voor de Pinksterun is halverwege een verzorgingspost ingericht en achteraf ontvangen deelnemers iets te drinken en een muesli reep. Het startnummer is gechipt voor een nauwkeurige tijdwaarneming vanaf het moment dat de deelnemer over de startlijn gaat.

Meedoen aan de Kinderun kost 2 euro en aan de PinksterWalk 3 euro. De Pinksterun 5 km kost 10 euro en de 10 km kost 14 euro. Meer info op raadhuispinksterun.nl.
Pin It
Bekeken: 1859x