De Alkmaarse binnenstad maakt zich op voor een tijdreis naar het Alckmaer van 1573. Komend weekend gaat Kaeskoppenstad van start en de voorbereidingen zijn in volle gang. Veel van die voorbereidingen  spelen zich af buiten het gezichtsveld van het publiek, maar sommige voorbereidingen zijn niet te 'verstoppen'.

Op het Waagplein wordt al druk gewerkt aan het plaatsen van de 'Kraen' die op menskracht werkt, een 1:2 schaalmodel van de 'Klokketoren van de Groote Kerck' en de 'Duykboot' van Cornelis Drebbel. Komende zaterdag wordt het feest geopend met een Bonte Stoet, die eindigt bij de Mient. Daar verzorgen burgemeester Anja Schouten, Kaeskoppen-voorzitter Klaas Kirpensteijn en schrijfster Simone van der Vlugt rond kwart voor twaalf de opening van  Kaeskoppenstad.
Pin It
Bekeken: 4388x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/