Van vrijdag tot en met maandag wordt het Smaakmakend Pinksterweekend gevierd op het Ringersplein in Alkmaar. Liefhebbers van lekker eten kunnen vier dagen lang genieten van gerechten van over de hele wereld: van roti tot satΓ©, van friet tot sushi, van hamburgers tot vegan, van churro's tot Italiaans ijs. Er is ook ruime keuze uit bieren, wijnen, koffie, cocktails en andere dranken. Het smikkelfestival wordt opgeluisterd door dj's en akoestische muzikanten Γ©n er is een Kids Area.

Op het heringerichte Ringersplein zijn tijdens het lange Pinksterweekend vijftien foodtrucks te vinden. Een kleine greep uit het aanbod: authentiek Mexicaans eten van Bite Us!, heerlijke broodjes en pannenkoekjes van Gypsy Food, bao's en rijstgerechten van Bao Happie Bao, Surinaamse hapjes van Gina's Catering, en ambachtelijk Italiaans ijs en milkshakes bij IJsmoment.

Het Smaakmakend Festival is een uitstekend tussen- of eindstation voor mensen die een bezoekje brengen aan Kaeskoppenstad, Yes in my Backyard of de open dag van het Zeekadettenkorps aan de Noorderkade. Als de kids hun buikjes vol hebben kunnen terecht in de Kids Area, met onder andere springkussens en een schminkhoek.

Hapjes en dranken kunnen worden aangeschaft met Smaakmakend Festival munten. Om de hoeveelheid afval te beperken kosten glazen een half muntje. Het smikkelfeest duurt op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 23:30 uur en op maandag tot 21:00 uur. Meer info op de Facebookpagina van Smaakmakend Festival.
Pin It