Merrie Calamintha met trainer Rob de Vlieger uit Zwaanshoek is een van de finalisten in de drafsportfinale die maandag op de traditionele Pinksterenraces in Alkmaar wordt verreden.

Het drafcentrum Alkmaar, omgedoopt tot de Alkmaar Zetruf Arena, leeft op. Betere bezoekersaantallen, aantrekkelijke races en nieuwe sponsoren zorgen voor nieuw elan. De Alkmaarse drafbaan wint bovendien aan populariteit in het grootste drafsportland ter wereld: Frankrijk. Ook daar volgen ze live de verrichtingen van de Nederlanders op de Alkmaarse baan. De positieve trend zorgt ook steeds vaker voor betere en grotere deelnemersvelden in de Alkmaarse races.

Tweede Pinksterdag 6 juni wordt de traditionele Pinksteren meeting in Alkmaar georganiseerd vanaf 13.30 uur. Het programma telt negen races waarin 82 paarden aan de start zullen komen. De meest in het oog springende race is de strijd om de Nationale sprinttitel. De paarden zullen in deze finale om 16.12 uur achter de startauto vandaan sprinten, op weg naar de titel. Een van de deelnemers die op jacht gaat naar de hoogste trede van het podium is trainer en rijder Rob de Vlieger uit Zwaanshoek. Volgens de kenners maakt hij een goede kans op de winst met de merrie Calamintha van life-time dravereigenaar Leo Haak uit Zandvoort.

De 7-jarige donkerbruine merrie heeft het in zich om vanaf de start het spel te dicteren. De merrie moet de strijd aan met Irish Steel, die met kampioensrijder Jaap van Rijn aan de start verschijnt, en met Jank Summerland die het met de talentvolle en jonge Finn Verkaik net zo goed op de nationale sprinttitel heeft voorzien.
Pin It
Bekeken: 1806x