Donderdag zijn in Bakkum de nominaties voor de Victoriefonds Cultuurprijzen 2022 bekendgemaakt. Deze tweejaarlijkse prijzen in vier categorieën worden uitgereikt aan kunstenaars, theatermakers en schrijvers die zich op een bijzondere manier onderscheiden met hun werk en die een relatie hebben met de regio Alkmaar.

In de categorie Visuele Kunsten zijn Anne Silverstrand Forest, Sophie Olga de Jong en Hellen van Meene genomineerd. In de categorie Letteren zijn dat Maria Barnas, Bas Belleman en Joost de Vries. In de categorie Podiumkunsten zijn Herr Alt / Harold Koopman, Fedde ten Berge en Willem de Bruin de drie genomineerden.

De bekendmaking van de categoriewinnaars van de Victoriefonds Cultuurprijzen vindt plaats tijdens drie afzonderlijke evenementen. Op 4 september wordt de winnaar bekend in de categorie Visuele Kunsten in het Stedelijk Museum in Alkmaar. Zondag 2 oktober vindt de bekendmaking van de winnaar Letteren plaats in de Ruïnekerk in Bergen en op 6 november hoort de winnaar in de categorie Podiumkunsten in Podium Victorie dat hij gewonnen heeft.

Rashel van der Schaaf hoorde donderdag tijdens de feestelijke bijeenkomst in Huize Koningsbosch van juryvoorzitter Toon Mans dat zij de  Rabobank Jong Talentprijs had gewonnen. Met haar film ‘Ich bin der Fluß’ studeerde ze cum laude af aan de HKU. In de film is de Donau de hoofdpersoon die ze vanaf z’n oorsprong in het Zwarte Woud volgt naar de Zwarte Zee. Ze is een veelbelovende intuïtieve filmmaker die met haar films de natuur een stem wil geven in het maatschappelijk debat.

Een tentoonstelling met werk van de drie genomineerden en de film van Rashel van der Schaaf is van 25 juni t/m 25 september te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Meer informatie over de Victoriefonds Cultuurprijzen is te vinden op de website. (foto: Erna Faust)
Pin It
Bekeken: 3047x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/