De kletsnatte baan zorgde maandagmiddag op de Drafbaan Alkmaar voor spectaculaire races met verrassende winnaars. Ruim 80 paarden, verdeeld over negen races, verschenen aan de start in de Alkmaar Zeturf Aren. De traditionele Pinkster meeting zorgde voor een meer dan uitverkocht baanrestaurant maar het grote publiek had moeite met de weersomstandigheden.

Bij de Nationale sprinttitel leek Noord-Hollander Rob de Vlieger samen met Tom Kooijman de beste papieren te hebben om de prestigieuze titel te winnen. Tom Kooijman met Fuggedaboutit had een groot deel van de races gedicteerd. Maar na de laatste bocht, toen de paarden op weg waren naar de finish, plaatste Calamintha met Rob de Vlieger nog een laatste aanval. De combinatie zette Kooijman onder druk die zijn paard met een handige manoeuvre naar buiten trok om Calamintha op te kunnen vangen. De strijd ontaarde in een fanatieke sprint.

Daar kon Jaap van Rijn met zijn Irish Steel van profiteren. Hij had zich de hele race achter de op kop rijdende Kooijman verschanst en daardoor krachten kunnen sparen. In het zicht van de finish kreeg hij de ruimte om binnendoor te gaan. Hij dook in het gat, spoorde Irish Steel nog eenmaal aan en bleef op de meet de twee favorieten met een neusje voor. De geslepen Van Rijn boekte daarmee de overwinning en nam dankbaar de overwinningskrans in ontvangst.
Pin It
Bekeken: 1889x