De cliënten van Brijder verslavingszorg in Alkmaar die na een brand vorige week in Hoofddorp werden ondergebracht, hebben er unaniem voor gekozen om hun behandeling daar te voltooien. Dat vertelt Erny Grootveld, woordvoerder van de overkoepelende organisatie Parnassia Groep, aan mediapartner NH Nieuws. De kliniek in Alkmaar draait weer gewoon als vanouds.

Toen vorige week in de nacht van zondag op maandag brand uitbrak op de eerste etage van de Alkmaarse kliniek, werden de cliënten die daar verbleven naar Hoofddorp overgebracht. Daar heeft Brijder een andere vestiging.

Vorige week is hen de keuze voorgelegd om weer terug te gaan naar Alkmaar of hun behandeling in Hoofddorp voort te zetten, vertelt Grootveld. "Ze hebben unaniem besloten voor de laatste optie." Dat komt volgens haar niet doordat de cliënten door de brand angstig zouden zijn om terug te keren: "Ze hebben daar hun draai gevonden."

Bij de brand, die vooral veel rook- en waterschade veroorzaakte, raakte niemand gewond. Wel werden twee cliënten uit voorzorg onderzocht; één van hen in het ziekenhuis. "Het gaat gelukkig goed met iedereen", vertelde Ellen Huizenga, directrice van Parnassia Groep de dag erna aan NH Nieuws.

Toen konden cliënten die op afspraak langskwamen al meteen worden ontvangen, alleen voor mensen die voor behandeling ook in de kliniek slapen was een aantal dagen geen plek vanwege politieonderzoek en renovatiewerkzaamheden.

Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Forensisch onderzoek heeft niet kunnen uitwijzen of er sprake is geweest van brandstichting of dat er een andere oorzaak is geweest. Het onderzoek is afgerond.
Pin It
Bekeken: 1863x