Gemeente Alkmaar heeft 30 'aquaParkers' aangeschaft om te kijken of ze een goede optie zijn voor het creëren van waterdoorlatende parkeerplaatsen. Een aquaParker is een betonnen plaat met ronde gaten waar het water makkelijk door de grond in kan lopen. Bovendien kan groen door de gaten de kop op steken.

Het klimaat verandert. Regenbuien worden heftiger en worden afgewisseld met langere perioden van droogte. Op warme dagen kan het tussen al het steen en beton in steden tot wel 8 graden warmer worden dan op het platteland. Waterdoorlatende parkeerplaatsen waar groen kan groeien zijn een vorm van klimaatadaptie en een betonnen plaat is relatief makkelijk gelegd. Het ziet er ook nog eens beter uit dan asfalt of stenen.

Binnenkort worden in de gemeente Alkmaar 30 aquaParkers gelegd door DB Betonproductie in samenwerking met Morssinkhof Groep B.V. Waar ze precies komen te liggen is een verrassing, want dat vermeldt de gemeente niet.
Pin It
Bekeken: 19428x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/