Zaterdag 18 juni organiseert het Hoogheemraadschap een open dag bij de Alkmaarse rioolwaterzuivering aan de Helderseweg. Onder het thema 'Van poep en plas naar schoon water en biogas' wordt er van 10:00 tot 16:00 uur van alles georganiseerd voor jong en oud. Bovendien wordt 'Eau de Toilet' geรฏntroduceerd.

Van het Noordzeekanaal tot en met Texel wordt jaarlijks ongeveer 100 miljoen m3 afvalwater geproduceerd. Dat is ruim 464 keer het AFAS-stadion vol met water. Het Hoogheemraadschap zuivert al dit water en haalt er grondstoffen en biogas uit. Ook zet het waterschap zich in voor biodiversiteit en wekt het zonne-energie op. Het streven is om in 2025 helemaal klimaatneutraal te zijn.

Tijdens de open dag wordt getoond en verteld wat er allemaal in en om de rioolwaterzuivering gebeurt. Neem plaats op de poepdoos bij de toiletdames om te horen wat er nou wel en niet in het riool hoort. Ontdek hoe bacteriรซn voor worden benut o water te reinigen en bekijk ze met een microscoop. Vraag de medewerkers het hemd van hun lijf over wat ze allemaal doen. Beleef ook de introductie van 'Eau de Toilet'.

Toegang is gratis. Het waterschap raadt aan om op de fiets te komen. Dat is beter voor het milieu en sowieso is er een beperkt aantal parkeerplekken. Meer op hhnk.nl.
Pin It