Hotelier Lucy Ulrich uit De Rijp biedt momenteel onderdak aan ruim 200 Oekraïense vluchtelingen. Toen zij daar drie maanden geleden mee begon was er 'vooral veel verdriet', vertelt ze. "Maar nu voelt het als een warm bad."

"Het is net of je 210 kinderen hebt", zegt de eigenaresse van Hotel Rijper Eilanden. Niet omdat haar nieuwe gasten 'kinderachtig' zijn, maar omdat ze Lucy regelmatig inschakelen als ze een probleem hebben. "Als de rol van een moeder", vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws.

Toen de gemeente Alkmaar haar vroeg om de vrouwen en kinderen op te vangen, hoefde ze daar niet lang over na te denken: "Het is heel zinvol, we bieden een veilige plek."

Het is overduidelijk dat Lucy zich helemaal thuis voelt in haar nieuwe rol: "Alle kamers zijn rolstoeltoegankelijk, dus we zijn al een hotel waar uiteenlopende type gasten verblijven. Mensen met behoefte aan aanpassingen, mensen die dat niet hebben, en nu hebben we Oekraïeners", zegt ze nuchter.

Ook heeft ze Oekraïners in dienst: "Bizar dat je heel goed opgeleide mensen hebt die het fantastisch vinden om hier in de afwas te staan", zegt Lucy. "Ze hebben een functie, ze hebben een inkomen, een routine, collega's... ze lachen samen, het is geweldig."

Toch hoopt ze dat ze afscheid moet nemen van de mensen die haar in korte tijd zo dierbaar zijn geworden. "Ik wens voor hen dat ze terug kunnen naar hun eigen plek, dat is het enige wat iedereen wil." Maar hoe langer dat duurt, des te hechter de band wordt: "Ik heb heel veel vakantieadressen denk ik, straks."
Pin It
Bekeken: 3097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/