Met ruim 6.500 medailles en een weekend vol sportief plezier waren de Special Olympics Nationale Spelen een sportief festijn als nooit tevoren. In Enschede gingen ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en ook buitenland de sportieve strijd aan met elkaar. De voet- en handballers van SV Koedijk hebben ieder zilver veroverd. De Giganten waren apetrots en lieten hun medailles trots aan iedereen zien.

Toen de Giganten vrijdag met drie busjes richting het tentencomplex op de campus van Universiteit Twente vertrokken hadden ze het prachtige resultaat in hun stoutste dromen niet kunnen vermoeden. Dromen die hier en daar misschien korter waren, want zoveel avontuur leverde wel enig gebrek aan nachtrust op.

De Special Olympics zijn een schoolvoorbeeld van sportiviteit, kameraadschap, eerlijkheid, het ontbreken van 'normale' grenzen en irritaties, en iedereen in zijn waarde laten, ongeacht zijn beperking. Het is één groot sportfeest waarbij mensen zich ondanks hun eigen beperking elkaar altijd weten te vinden en heel veel plezier hebben.

Uit Limburg kwam een delegatie waarvan een jongen niet kon spreken, maar hij ging op de tafel ging om met zijn handen de muziek uit te beelden. Giganten Rick en Cynthia sloten zich direct bij hem aan, waarbij Cynthia ook op de tafel klom. De dag ervoor kwamen de Koedijkers nog tegen het Limburgse voetbalteam uit.
Pin It
Bekeken: 1443x