Maandag is een militaire oefening gestart van de Luchtmobiele Brigade in de omgeving van Bergen en Uitgeest. De terugtocht gaat via Castricum en de Egmonden. De oefening duurt tot en met donderdag.

De militairen maken gebruik van verschillende voertuigen en boten. Vanaf het Mobilisatiecomplex Bergen verplaatsen ze zich richting Fort aan den Ham, langs de spoorlijn tussenΒ  Uitgeest en Krommenie-Assendelft. Daar vindt een oefening plaats waarbij gebruik wordt gemaakt van oefenmunitie. In de nabije omgeving zullen daar knallen te horen zijn. Via het duingebied bij Castricum en Egmond keren de militairen weer terug naar het Mobilisatiecomplex Bergen. Ook overnachten de militairen een nacht op camping Bakkum.

De militairen zijn bewapend, maar er wordt alleen bij Fort aan den Ham gebruik gemaakt van oefenmunitie. De militairen begeven zich over openbare wegen, paden en terreinen. Defensie oefent de laatste jaren steeds vaker buiten kazernes en oefenterreinen. Missies in BosniΓ«, Irak, Afghanistan maar ook inzet in Nederland hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen wordt de werkelijkheid benaderd van een militaire inzet.
Pin It
Bekeken: 5011x
https://ee.itk.ac.id/data/