VV Alkmaar is druk bezig met de selectie voor komend seizoen. De Alkmaarse club eindigde afgelopen seizoen als voorlaatste en heeft ambities om hogerop te komen. "We gaan er qua ervaring op vooruit ten opzichte van vorig jaar, maar we blijven een opleidingsclub", aldus algemeen manager Patrick Tenthof aan mediapartner NH Nieuws.

Keepster Femke Liefting verlengde afgelopen week haar aflopende contract met een jaar. De talentvolle 17-jarige sluitpost maakte afgelopen seizoen haar debuut en groeide tot de vaste eerste keuze. "Het was niet moeilijk om haar te houden'', zegt Tenthof over de keepster die ook in nationale jeugdelftallen speelt. ''Wij werken graag met jonge talenten. Andere clubs, waar zij in de toekomst naartoe gaat, vinden haar nog te jong. Het komende jaar zullen daar clubs voor in de rij gaan staan'."

De afgelopen weken versterkte VV Alkmaar zich daarnaast met Kim Remijnse, Manique de Vette en Amy Banarsie. Remijnse is overgenomen van Sparta, De Vette maakt de overstap van Feyenoord en Surinaams international Banarsie komt over van PEC Zwolle. Ook Elanur Polat, Yael Mollink en Renee Zoutewelle komen de selectie van de Alkmaarders versterken. "We zijn nog niet helemaal klaar, want we zoeken nog twee speelsters. We moesten veel nieuwe spelers aantrekken, meer dan ons lief is. Maar dat gebeurt weleens als je een opleidingsclub bent."

Met de versterkingen heeft VV Alkmaar, dat afgelopen seizoen als voorlaatste eindigde, een andere samenstelling van de selectie ten opzichte van vorig seizoen. De opleidingsclub, zoals Tenthof meermaals zegt, heeft iets meer ervaring in huis. "Mooie speelsters bij mooie clubs afleveren is ons doel. Ook dit jaar. En het liefst maken we daarbij nog wat stapjes op de ranglijst."

Echter zag VV Alkmaar sterspeelster Sanne Koopman vertrekken. De 19-jarige aanvaller maakte vier jaar geleden al haar eredivisiedebuut en was het afgelopen seizoen goed voor tien treffers in het shirt van de Alkmaarders. "Als je het voetbaltechnisch bekijkt is het een aderlating, maar voor VV Alkmaar is het ook iets moois. Ze heeft alle teams doorlopen, werd de grote mevrouw in het eerste en nu is ze afgeleverd bij Feyenoord. Daar zijn we trots op."

De samenwerking met trainer Mark de Vries werd onlangs ook met een jaar verlengd. De oud-spits van onder andere FC Volendam en SC Cambuur begon vorig jaar aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal en dat bevalt aan beide kanten. "We hebben het goed gedaan tegen topteams. Als team hebben we stappen gemaakt en dat is mede debet aan Mark. Dus we gaan absoluut met hem door", aldus Tenthof.
Pin It
Bekeken: 2060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/