Gemeente Alkmaar organiseert dinsdag 21 en woensdag 22 juni co-creatiesessies om vijf ideeƫn voor een duurzamere gemeente met elkaar uit te werken tot concrete projecten die de komende drie jaar zullen worden gerealiseerd.

De afgelopen periode konden inwoners en organisaties projectideeƫn indienen voor duurzame gemeente. Uit de 32 plannen is via een stemming een Top 5 boven komen drijven. Uit de selectie blijkt dat Alkmaarders graag werken aan een schone en energiezuinige gemeente. Ook educatie en samenwerken zijn belangrijke pijlers.

Tijdens de sessies kunnen inwoners en lokale organisaties met de gemeente Alkmaar verder werken aan het haalbaar en uitvoerbaar maken van de vijf projectplannen. De gemeente neemt de resultaten mee in de verdere uitwerking van de plannen en daarna volgt terugkoppeling.

De Top 5 is als volgt:
1 - Werken aan een autovrije binnenstad met parkeerhubs en transferiums rondom de stad. Gebruik hiervoor vaak leegstaande parkeerplaatsen, zoals bij het AZ-stadion. Vrijgemaakte ruimte kan gebruikt worden om te vergroenen.
2 - Onderzoek wat er voor inwoners en ondernemers in Alkmaar nodig is om te verduurzamen. Zorg ervoor dat er geen ongelijkheid en energiearmoede ontstaat.
3 - Straatverlichting met bewegingssensor, zodat deze ā€™s avonds alleen aan gaat als er iemand langskomt.
4 - Ondersteun en ontwikkel duurzaamheidsonderwijs voor alle lagen in het Nederlandse onderwijs. Zorg ervoor dat het gerelateerd is aan de energietransitie.
5 - Creƫer een fysiek ontmoetingspunt in Alkmaar voor inwoners en organisaties. Daar kunnen zij ideeƫn uitwisselen, presentaties geven en elkaar leren kennen. Dit kunnen wisselende locaties zijn door leegstand of in cafƩs.

De onderwerpen zijn verdeeld over twee co-creatiesessies: op 21 juni van 17:00 tot 20:00 uur en op 22 juni van 14:00 tot 17:00, maar de indeling hangt af van de aanmeldingen. Opgeven voor Ć©Ć©n van de vijf plannen gaat via alkmaar.nl/duurzamebinnenstadco/. Per mail zal worden aangegeven welk projectidee wanneer op tafel komt. (foto: Zain Ali / Pexels)
Pin It
Bekeken: 1386x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/