De rechtbank in Alkmaar heeft de 25-jarige Anthony W. veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat schrijft het NHD. De man was een avondje aan het stappen, toen hij auto's weggesleept zag worden op het Hofplein in Alkmaar. Hij werd razend en trapte de berger in zijn gezicht.

Het gebeurde op zaterdag 16 april. In opdracht van de gemeente Alkmaar haalt de berger auto's op het Hofplein weg. Dit vanwege de zaterdagmarkt die ook deze zaterdag gepland stond. De 25-jarige W. ziet de auto's weggesleept worden en trapt de berger in zijn gezicht. Die trap heeft grote gevolgen voor de 62-jarige berger uit Alkmaar. De man stond voorovergebogen en viel door de trap achterover op de grond met zijn achterhoofd tegen het uitstekende deel van de takelauto. Het slachtoffer hield daar een gebroken kaak, breuk in zijn jukbeen en een gat in zijn achterhoofd aan over. Daarnaast was zijn neus scheef geworden en op twee plekken gebroken. Ook moet hij mogelijk nog een operatie ondergaan, omdat zijn tanden en kiezen niet meer goed op elkaar passen. De berger heeft veel last van de trap en is bang om weer te gaan werken.

De rechtbank gaat uit van een poging tot doodslag, omdat het gezicht kwetsbaar is en de man direct na de trap is weggerend. Naast de gevangenisstraf moet W. 5.700 euro betalen, waarvan 2.500 euro smartengeld en de rest voor materiële kosten. Daarbij komt ook de verplichting voor de twintiger om zich twee jaar te laten behandelen door de geestelijke gezondheidszorg en dat hij onder toezicht komt van de reclassering.
Pin It
Bekeken: 1784x