Zoals onlangs aangegeven staan gemeenten in regio Alkmaar op scherp wat betreft de oprukkende eikenprocessierups. Dinsdag meldde Stadswerk072 tot dan toe op vier locaties in Alkmaar nesten te hebben gevonden. Deze nesten zullen worden opgezogen. Tot die tijd zijn de bomen met nesten gemarkeerd met een stuk opvallend lint.

Inwoners wordt gevraagd om bij het zien van een nest met 'jeukrupsen' melding te doen bij Stadswerk. Er wordt dan inspectie gedaan, want soms gaat het om spinselmotten. Hoe meer ogen, hoe beter er gehandeld kan worden.

De eikenprocessierups heet niet voor niets 'jeukrups'. Maar irritatie die de brandharen veroorzaken kan ook veel verder gaan en serieuze gezondheidsklachten opleveren. Eerder zette de gemeente feramoonvallen in. Zo worden mannetjes in de val gelokt en kunnen ze vrouwtjes niet meer bevruchten.
Pin It
Bekeken: 2329x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/