Gemeente Alkmaar is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Livia Balder. Livia was de allereerste kinderburgemeester van Alkmaar en de burgemeester en wethouders vinden dat ze het supergoed doet. Maar deze taak is voor iemand in groep 8 en Livia gaat na de zomervakantie naar de middelbare school.

Burgemeester Anja Schouten en de wethouders van Alkmaar vinden de mening van kinderen erg belangrijk. Als kinderburgemeester geef je namens alle Alkmaarse kinderen jouw mening over Alkmaar. Misschien vind je wel dat sommige fietsroutes of oversteekplaatsen veiliger kunnen, of dat een aantal schoolpleinen groener moeten worden. Of misschien ben je juist erg tevreden. De gemeente wil het graag weten. Ongeveer eens per maand gaat de kinderburgemeester samen met de burgemeester of een wethouder naar activiteiten en officiële bijeenkomsten.

Wie de nieuwe kinderburgemeester wil worden moet in gemeente Alkmaar wonen en volgend schooljaar in groep 8 zitten. Hij of zij is enthousiast over de taak, is graag betrokken bij (politieke) onderwerpen in Alkmaar, heeft ideeën voor de gemeente, is niet bang zijn om de eigen mening en die van andere kinderen te uiten en heeft zo eens per maand tijd om samen met de burgemeester een bezoekje te brengen aan een activiteit of officiële  gelegenheden. Dat gebeurt in overleg met de ouders en als het tijdens schooltijd gebeurt ook met de school.

Aanmelden kan vóór donderdag 7 juli met een vlog van maximaal 1 minuut via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vertel daarin hoe oud je bent, op welke school nu nog in groep 7 zit, waarom je graag kinderburgemeester wilt worden, dingen die je er graag nog meer over kwijt wilt zoals misschien een goed idee, en sluit af met een motto of slogan.

Voor de zomervakantie kiest een jury de nieuwe kinderburgemeester aan de hand van alle inzendingen. Daarna wordt donderdag 29 september om 19:30 uur de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd door de gemeenteraad tijdens een officiële bijeenkomst in het stadhuis.
Pin It
Bekeken: 1305x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/