De afgelopen weken is hard gewerkt om het pand aan de Elgerweg 101 in Alkmaar gereed te maken voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, die op dit moment op een vakantiepark verblijven. Donderdag is een groep Oekrainers verwelkomd bij het voormalige schoolgebouw en bracht burgemeester Anja Schouten een werkbezoek. Daarbij sprak zij haar bewondering uit voor de veelal vrijwillige inzet bij de voorbereidingen.

"De oorlog in Oekraïne en alle gevolgen daarvan stemmen menigeen logischerwijs somber", aldus Schouten. "Maar wat ik hier vandaag zie en ervaar, is vooral positieve energie. Tijdens de informatieavond voor bewoners werd er gelijk al hulp aangeboden om hier te helpen. Buurtbewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente hebben vervolgens de handen ineen geslagen om er voor te zorgen dat mensen hier al op korte termijn zo goed mogelijk gehuisvest worden. Daar komt veel bij kijken; mooi dat dit met vereende krachten is gelukt."

Het voormalige schoolgebouw aan de Elgerweg is de eerste van drie locaties die speciaal is ingericht voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. De andere twee locaties zijn een kantoorpand op de hoek van de James Wattstraat en de Ohmsstraat en de chalets op het sportterrein aan de Loodpolderweg.
Pin It
Bekeken: 2934x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/